Big Yeti© Gefeminiseerde

Early Durban X Sour Diesel

Kies je verpakking
Pack
  • 1Seeds
  • 3Seeds
  • 5Seeds
  • 25Seeds

Units

-
+
Inclusief belasting

Kweektype: Outdoor
Dominant: Sativa
Oogst: Massive
THC: Gemiddeld (14 -22%)
Smaak: Citrus
Effect: Actief
Bloeitijd: 8 weken
Ervaring: Beginner

U kunt betalen met Visa/Mastercard, overschrijving of contant.

Gratis verzending bij bestellingen boven de €250

Alle producten van Seedstockers zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit.

Free seeds over 50,00 €

Discrete verzending

Big Yeti© Gefeminiseerde seeds

 Buiten wiet kweken in de volle grond of een pot? Big Yeti Feminized is jouw buitenwiet plant!

Big Yeti is een nieuwe gefeminiseerd fotoperiode soort (geen autoflower). Deze wietzaden zijn speciaal ontwikkeld voor de buitenkweek. Het Nederlandse breeding team van Seedstockers heeft 4 jaar gewerkt aan deze soort waarbij telkens de wietplanten die het meest resistent waren tegen regenwater, schimmel en ongedierte zijn uitgekozen om mee verder te werken. Dit proces is uitgevoerd in een gebied heel dichtbij het strand waardoor de planten volledig aangepast zijn aan vochtige omstandigheden, korte zomers en de stevige frisse noordzeewind.

De planten die zijn gebruikt om deze soort te creëren zijn bewezen buitensoorten voor klimaten zoals bijvoorbeeld Nederland, België, Groot Brittannië, Duitsland, Scandinavië, het noordelijke deel van Noord Amerika, Patagonië maar ook tropische klimaten met een hoge luchtvochtigheid en bergachtige gebieden met relatief veel regen en lagere temperaturen. 

De vrouwelijke lijn is een bijzondere variëteit uit de jaren 90, een Early Durban versie van Flying Dutchmen Seeds die al generaties door lokale wiettelers in deze Noord Nederlandse regio wordt gebruikt om buiten wiet te kweken. Voor de mannelijke lijn is een Sour Diesel selectie uit up-state New York gebruikt die daar al sinds de vroege jaren negentig is gebruikt in een vergelijkbaar vochtig klimaat met natte en korte zomers. Deze twee soorten zijn opgeteeld uit zaadjes, de beste vrouwelijke Early Durban en de beste mannelijke Sour Diesel zijn na een pheno hunt gekruist en vervolgens 3 generaties doorgekruist waarbij de planten telkens zijn blootgesteld aan de relatief zware omstandigheden van de Noord Nederlandse kust. 

Het resultaat is Big Yeti. Een mooie sativa dominante buitensoort die ideaal is voor in de tuin, in grotere potten of als wietplant in de volle grond. Doordat deze soort zich volledig thuisvoelt in "lastige" klimaten is deze relatief goed opgewassen tegen schimmel en ongediertes tijdens de bloei.  Deze cultivar bloeit snel af. In de vegetatieve fase ontwikkeld Big Yeti zich van kleine zaailingen tot heuse monsters die tot wel 5 meter hoog kunnen worden als je buiten gaat kweken in zeer grote hoeveelheden tuinaarde of de in de vrije grond. Deze Sativa heeft dikke lange toppen die redelijk langgerekt zijn maar nog wel "open" genoeg qua structuur om schimmel tegen te gaan. De smaak is aan de  zoetzure kant van het spectrum en doet denken aan tamarinde en citrus. Als je goed voor de Big Yeti zorgt dat je in de herfst grote hoeveelheden wiet oogsten.

Door de specifieke kenmerken van deze sativa's is het belangrijk dat je weet dat er ook een aantal beperkingen zijn. Deze woeste monsters voelen zich niet thuis bij een binnenkweek en zelfs niet echt in een kas. Als je deze plant toch in een kas wil grootbrengen hou haar dan klein door haar in een relatief kleine pot met rijke potgrond of tuinaarde te plaatsen anders loop je de kans dat ze letterlijk door het dak gaat. 

 Waarom Buiten Big Yeti Wiet Kweken?

Big Yeti is ideaal voor buiten, het grote voordeel van buiten kweken in een pot of in de vrije grond is dat de kweker op een goedkope en makkelijke manier een enorme oogst cannabis toppen kan krijgen. Ook is cannabis buiten telen de meest natuurvriendelijke manier voor wietkwekers om aan hun geliefde toppen te komen. Er is geen kunstmatig licht nodig, geen airco en geen andere energieverslindende middelen als je deze planten buiten zet

Welke wietzaadjes uitkiezen voor buiten?

Voordat je beslist welke strain buiten te telen is het verstandig na te denken of je liever autoflowers wil telen of normale (photoperiodische) Feminized zaden. Autoflowering wietzaden kopen is de beste optie voor mensen die op zoek zijn naar relatief kleine planten die snel klaar zijn voor in de tuin of op het balkon. Wil je echter de grootst mogelijke buiten wietplant kies dan voor traditionele feminized soorten zoals Big Yeti en Zmäkdaun. Deze soorten zijn prima geschikt voor mensen die wiet buiten willen telen. 

Hoe begin je met buiten Kweken?

Als je buiten cannabis wil produceren is het belangrijk dat je een veilige methode uitkiest om te ontkiemen. De veiligste manier is door de zaadjes tussen twee vochtige wattenschijfjes te leggen (ongeparfumeerd!) in een afgesloten bakje of zakje. Zorg dat je in de fase heel voorzichtig te werk gaat, de baby-plantjes zijn extreem gevoelig. 

Wat heeft een wietplant nodig bij buitenteelt in de volle grond?

Nadat de plant enkele weken oud is kan deze in principe al naar zijn uiteindelijke plek in de tuin. Je zult wel moeten wachten met de plant naar buiten brengen totdat het buiten niet meer kan vriezen, ook geen nachtvorst.

Het is verstandig om na te denken over bescherming tegen vraatzuchtige beestjes zoals slakken en rupsen. Die zijn in staat een jonge Big Yeti wietplant in een dag of nacht helemaal op te eten. Een goede manier om de jonge plant te beschermen is door een plastic kap of grote transparante plastic doos of pot over het plantje heen te plaatsen, zo kan de plant wel op zijn definitieve plek wortelen zonder bloot te staan aan beestjes. 

Een andere veelgebruikte techniek die helpt bij de bescherming van de plant maar ook de ontwikkeling van de plant ten goede komt is door de plant met pot en al een klein stukje in te graven in de tuin, hierdoor heeft de plant geen stress van overpotten. Een ander groot voordeel van het deels ingraven van de plant met pot en al is dat je hiervoor op een makkelijke manier een "raised bed" of verhoogd plantendbed maakt. Zeker als je dit doet met onze Grow potten van textiel creëer je een luchtdoorlatende verhoging, dit is heel goed voor de plant omdat de plant graag zuurstof via de wortels opneemt.

Hoe om te gaan met water geven?

Het is voor een plant tijdens de groei belangrijk om voldoende beschikking over water en voedingsstoffen te hebben maar het is helemaal niet slecht als de aarde ook regelmatig een beetje droog is. Het beste voel je elke dag met je vingers enkele centimeters diep in de aarde. Voelt de aarde vochtig aan, dan hoef je niks te doen. Als de aarde kurkdroog aanvoelt dan geef je water, geef dan ruim voldoende, zeker als een plant al groot is dan is het vooral bij heet zonnig weer echt nodig om regelmatig extra water te geven. 

Seedstockers Netherland Reviews with ekomi.de