1. Geef tijdens de laatste week, of zelfs de laatste twee weken, alleen nog maar water en stop met het geven van mest- of voedingsstoffen, als je dat deed. Dit dwingt de plant om haar eigen voedselreserves aan te spreken. Je zal dit ook gaan zien, de plant verkleurt en de bladeren vergelen.
2. Wij raden aan de plant te oogsten op een dag met een lage luchtvochtigheid zodat de toppen zo droog mogelijk zijn tijdens het verwerken, dit versnelt het verdere droogproces. Knip de takken uit de plant en hang ze vervolgens op in een droge, donkere en goed geventileerde ruimte op om ze in alle rust te laten drogen.
3. Voordat je begint met de vorige stap kan je er ook voor kiezen om eerst alle bladeren te verwijderen van je Triton Biscotto Lime Auto. De grote waaierbladen en de kleine suikerblaadjes zijn makkelijker weg te knippen als ze nog vochtig zijn. Als ze gedroogd zijn krullen de bladeren zich op en is dit een stuk lastiger.
4. Tijdens het drogen moet het vochtigheidsgehalte in de toppen van 75% naar 10 tot 15% worden teruggebracht. Na één à twee weken buig je voorzichtig de steeltjes. Wanneer ze doorbuigen zijn ze nog te vers, maar als ze breken en de buitenkant van de toppen goed droog zijn, is het tijd voor de volgende stap.
5. Deze stap is niets minder dan het op smaak brengen, het curen. Misschien wel een van de meest onderbelichte aspecten van het kweken van cannabis, maar wel belangrijk om het beste uit deze soort te halen. Dit is ook het geheim voor de zachte, volle en krachtige smaak die kenmerkend is voor de meest gekoesterde cannabissoorten. De beste wiet heeft altijd een beetje meer ‘Tender, Love & Cure’ nodig, Triton Biscotto Lime Auto is hierop geen uitzondering.